saljjobb.se

Affärsstrateg - Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-07-30

Ansök nu

Affärsstrateg - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta i Strategy & Development-teamet inom Vattenfall Eldistribution och samtidigt tillhöra Business Area Distribution som är ett av Vattenfall koncernens sex affärsområden. Inom Business Area Distribution finns Vattenfalls elnätsverksamhet som idag är etablerad på tre marknader: Sverige, Tyskland och UK.

Hela det svenska energisystemet genomgår stora förändringar och elnätet är centralt i omställningen. Nu har du en unik möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av företaget och framtidens energilandskap. Vi erbjuder en spännande position i ett engagerat team för dig som vill vara med och påverka utvecklingen mot ett fossilfritt liv. 

Du kommer att:
•Arbeta med strategiutveckling inom Business Area Distribution

•Driva Vattenfall Eldistributions strategiska, taktiska och operativa planering inom ramen för vår ledningsprocess

•Driva strategisk omvärldsbevakning av elnätsfrågor och översätta scenario- och omvärldsanalys till beslutsunderlag

•Driva transformation och förändringsprojekt

•Identifiera, planera, driva och delta i olika strategiska affärs-/organisationsutvecklingsprojekt, utredningar och analyser 

 Dina kvalifikationer
•Minst 5 års erfarenhet från roller kopplade till strategiutveckling, gärna erfarenhet från energibranschen och/eller som managementkonsult

•Relevant universitets- eller högskoleutbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande erfarenhet

•Erfarenhet från arbete med strategi- och verksamhetsutvecklingsfrågor i en större organisation

Stark analys- och problemlösningsförmåga i kombination med att kunna förenkla komplexa frågor och bygga storytelling

För att lyckas i den här rollen bör du vara van vid att arbeta strategiskt såväl som operativt. Du samarbetar och interagerar naturligt med personer på olika nivåer i en stor organisation. Du har erfarenhet från att arbeta med ledningsgrupper och god förmåga att skapa engagemang hos  intressenterna i dina projekt. Du skapar förtroende och samarbetar väl med andra för att nå resultat med en gemensam målsättning. Vidare är du affärsmässig, resultatinriktad, strukturerad och prestigelös i ditt sätt. Du är kommunikativ och kan identifiera och presentera komplexa lösningar och modeller. Du har utmärkt förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska. 

Vi erbjuder dig
Förutom att du får vara med och skapa förutsättningar för framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef: Lee Gidlöf telnr 070-239 68 66. För mer information om själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, 072-452 95 40, elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Affärsstrateg

Placeringsort: Solna

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

#LI-JM1

Dela detta jobb

Affärsstrateg - Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB