saljjobb.se

Business Analyst Sales & Performance Marketing till Nelly

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-05-18

Ansök nu

Business Analyst Sales & Performance Marketing till Nelly

Be the fab you – ihop med oss!

Häng på ett grymt passionerat gäng på en expansiv resa. Nelly har varit en ledande modedestination för unga tjejer online i snart 15 år.

Som Business Analyst arbetar du i gränslandet mellan den kommersiella verksamheten och IT där du har en viktig roll i att förstå och förena de båda delarna. Genom stora mängder kunddata förklarar du och bidrar till att driva affären framåt i samarbete med verksamheten. Är du en analytisk och kommunikativ talang som trivs i en föränderlig miljö som tror på ett datadrivet arbetssätt, och har du arbetat med något liknande i något eller några år – då är detta rollen för dig, varmt välkommen med din ansökan. Tjänsten är placerad i Borås.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I rollen som Business Analyst kommer du att vara ett viktigt stöd till verksamheten genom att ta fram analytiska och faktabaserade beslutsunderlag som bidrar till att nå de övergripande målen för Sales & Performance Marketing inom Nelly. Du kommer att ha stort fokus på affären – din roll är att översätta siffror och kunddata till handgripliga beslutsunderlag, där du agerar spindeln i nätet. Mer konkret innebär det att:

  • Du utför analyser av stora mängder kunddata i vår kunddatabas och omvandlar dem till värdeskapande kundinsikter för vårt arbete med kundsegmentering, CRM, CLV.
  • Du bidrar till affärsutveckling och innovation genom att analysera affärsmöjligheter och konsekvenser av olika scenarier genom scenarieplanering, modellering, riskbedömning och beredskapsplanering.
  • Du bidrar till utveckling, support och underhåll av rapporter/dashboards i våra BI-system och analytiska verktyg. Du utbildar verksamheten i dessa system och verktyg.

Du rapporterar till Chief Commercial Officer och kommer att ha ett nära samarbete med övriga BA på bolaget likväl som med nyckelroller på din avdelning och inom övriga organisationen. Du ingår en matrisorganisation där Head of Controlling är samordnare för gruppen. Tillsammans arbetar ni för att skapa samsyn kring verksamhetens behov.

Vem är du?
För att lyckas som Business Analyst tror vi att du har 2-5 års erfarenhet av en liknande roll inom kunddataanalys med fokus på affären samt en akademisk utbildning inom relevant område såsom systemvetenskap, statistik, ekonomi, eller motsvarande. Vidare ser vi att du har arbetat inom e-handel. Erfarenhet från modebranschen är meriterande.

Du har en teknisk kompetens för och erfarenhet av att kunna utföra avancerade kunddataanalyser med stora datamängder. Du har förmågan att visualisera en stor mängd data för olika intressenter inom organisationen. Vidare ser vi att du har mycket goda kunskaper i Excel, Qlik och Google Analytics, där du även kan agera kravställare på systemen. Du har också erfarenhet av att BI Data och Data Lake. Du är flytande i tal och skrift i svenska och engelska

I rollen som Business Analyst är det viktigt att du är kommunikativ och värdesätter att bygga starka relationer i organisationen, samt har förmågan att förklara komplexa ämnen i enkla termer. Du ser vikten av en visuell design av data i rapporter och presentationer och uttrycker budskapet på ett tydligt och inspirerande sätt. Vidare har du har ett stort intresse för kund och affären och specifikt hur bolagets strategier ska bidra till uppsatta mål. Du ser det stora perspektivet och kan koppla ihop din analys med hur affären kan utvecklas på olika plan. Slutligen utmanar du etablerade processer och arbetssätt genom att tänka nytt och utanför boxen.

Hur gör jag nu?
I den här rekryteringen samarbetar Nelly Group med Mpya Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Lindén på telefon 0760-303100 , Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller Anna Ström på telefon 0706-474811. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Dela detta jobb

Business Analyst Sales & Performance Marketing till Nelly

Mpya Finance AB