saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Digital kommunikationsansvarig till Karolinska Universitetssjukhuset

Ansök nu

Digital kommunikationsansvarig till Karolinska Universitetssjukhuset

Digital kommunikationsansvarig till Karolinska Universitetssjukhuset

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus med cirka 15 000 medarbetare. Sjukhuset är ledande inom den medicinska utvecklingen i Sverige och internationellt. Vi rankas bland världens främsta sjukhus.

Om oss
Stab Kommunikation vid Karolinska Universitetssjukhuset ansvarar för övergripande strategiska och operativa kommunikationsfrågor och arbetar integrerat med både intern och extern kommunikation samt press- och mediarelationer. Vi söker nu en ny kollega i rollen som kommunikatör till enheten för strategisk kommunikation.

Vi ansvarar för intranätet, den externa webbplatsen karolinska.se och ett antal sociala kanaler. I vårt dagliga arbete stödjer vi Teman/Funktioner och sjukhusövergripande prioriterade områden som exempelvis precisionsmedicin och cancer. Vi har ett antal specialistfunktioner, ger råd och stöd i webbutveckling, varumärke och andra kommunikationsrelaterade frågor. På avdelningen finns en rad olika specialister med kompetens inom ett brett område.

Om tjänsten
Rollen som digital kommunikationsansvarig innebär att samordna, planera och följa upp innehåll och strategisk utveckling av sjukhusets digitala kanaler för kommunikation, med fokus på webbplatserna. I uppdraget ingår även att skapa förutsättningar för ett välfungerande webbarbete bland sjukhusets cirka 450 webbredaktörer och webbsamordnare.

Ditt uppdrag är att:

 • samordna, planera och följa upp innehåll och strategisk utveckling av sjukhusets digitala kanaler för kommunikation, med fokus på webbplatserna Inuti och karolinska.se.
 • operativt driva processer för kommunikation; dels genom att samordna och underlätta arbetet för cirka 450 webbredaktörer, dels genom uppföljning och åtgärder för att optimera innehåll utifrån sjukhusets varumärke och verksamheternas behov.
 • ansvara för att samordna kommunikationsfrågor kopplade till digital tillgänglighet och digitala lagkrav.

En mindre del i ditt uppdrag kan även vara att producera innehåll till kanaler när det är relevant.

Du kommer att arbeta i ett team med andra specialister inom Stab Kommunikation och rapportera till chefen för Strategisk kommunikation. Du planerar och genomför ditt arbete i nära samarbete med övriga medarbetare inom Stab Kommunikation.

Vi söker
Vi söker dig som har förmågan att prioritera löpande mellan arbetsuppgifter och som snabbt kan växla ambitionsnivå beroende på uppgift. För dig är det lika självklart att ha ett konsultativt förhållningssätt som att planera och arbeta operativt i den mån det behövs. Vidare ser vi att du:

 • Har lätt för att sätta dig in i olika system samt är bekant med CMS-funktioner och applikationer
 • Är pedagogisk, kommunikativ och mycket serviceinriktad
 • Tycker om att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor
 • Har förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet
 • Är utvecklingsinriktad och har en förmåga att sätta samman komplexa frågor till lösningar som går att agera på relativt snabbt

I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga färdigheter för tjänsten.

Kvalifikationer
Krav:

 • Högskoleutbildning inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap, systemvetenskap, marknadsföring eller annan för tjänsten relevant utbildning.
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet i en liknande roll.
 • Erfarenhet att leda och driva kommunikationsuppdrag med gott resultat
 • Behärskar analys och strategi samt följer upp relevanta nyckeltal.
 • Viss erfarenhet av att jobba mot IT och tekniska leverantörer för att skapa och följa upp kravspecifikationer.

Det är meriterande om du även är en god skribent som behärskar nyhetstexter, copy och andra texter för webben och sociala medier.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Kommunikation
För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! På https://www.karolinska.se/om-oss/om/organisation/Administrativa-verksamheter/ kan du läsa mer om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Vision Telefon
vision.karolinska@regionstockholm.se Namn SACO Telefon
saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Digital kommunikationsansvarig till Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset