saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Digital kommunikatör

Ort
Utgår

2022-11-29

Ansök nu

Digital kommunikatör

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter 

Som digital kommunikatör hos Nyheter och media har du en operativ och flexibel roll. Du kommer vara delaktig i planeringen och produktionen av nyheter och samhällsinformation till samtliga kanaler, både internt och externt. Detta innebär exempelvis att jobba fram texter för publicering, fotografera, filma rörlig bild och producera inlägg i sociala medier.

I rollen kommer du arbeta med att anpassa innehållet så att budskapen på bästa sätt når mottagaren. Du är en motor i arbetet och du sporras av att utveckla innehållet i kommunens sociala mediekanaler. I rollen tar du fram budskap som gör skillnad. Genom mätning och analys utvärderar du effekten.

I det löpande arbetet samverkar du med en strategisk resurs i enheten Planerad kommunikation. I jobbet möter du också andra delar av kommunens verksamheter och får möjlighet att påverka och vara delaktig i utvecklingen av Linköpings kommuns digitala kommunikationskanaler. Det ingår också att aktivt omvärldsbevaka aktuella trender inom området.

Utifrån ditt kompetensområde kan du bli involverad i olika aktiviteter och utvecklingsprojekt.

Din arbetsplats

Kommunikations- och utvecklingsstaben har det kommunövergripande ansvaret för Linköpings kommuns kommunikation, samt samordning och styrning inom området IT och digitalisering. I staben ingår enheterna; Planerad kommunikation, Nyheter och media samt Digitalisering och IT-styrning.

Denna tjänst är placerad vid Nyheter och media och du kommer ingå i ett team med sex stycken kommunikatörer med olika expertområden samt en kommunikationsstrateg. Enheten arbetar löpande med kommunövergripande kommunikation till både Linköpingsbor och medarbetare.

Du kommer till en arbetsplats med härligt engagemang och breda kunskaper inom kommunikationsområdet. Vi arbetar ofta tillsammans inom staben och bollar frågor för att få in fler perspektiv. Arbetsplatsen är förlagd på Ågatan 40 i centrala Linköping och vi arbetar i aktivitetsbaserade lokaler.

Du som söker

Vi söker dig med högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet av operativt kommunikationsarbete, internt och externt samt flera års erfarenhet av att ha arbetat med sociala medier och digitala kanaler.

Du ska kunna navigera skickligt i det digitala kommunikationslandskapet, veta var målgrupperna befinner sig och kunna avgöra vilken kanal som är rätt för olika budskap.

Du har erfarenhet av att mäta och följa upp kommunikationsinsatserna och behärskar ett eller flera utvärderingsverktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med kampanjarbete, redaktionella texter, krisinformation och klarspråk. För tjänsten krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och att du har god förmåga att forma budskap och innehåll i olika kanaler.

Vi ser att du som söker har förmågan att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet och att du kommer med nya idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Vidare har du förmågan att se till helheten och ta hänsyn till det större perspektivet.

För rollen krävs det att du kan vara självgående och ta ansvar för dina uppgifter och driva dina processer framåt men samtidigt kunna vara flexibel och lätt kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, då du kommer att samverka med många, såväl kollegor inom enheten och staben som på övriga förvaltningar.

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. I denna rekrytering kan vi komma att använda tester som en del i bedömningen.

Välkommen med din ansökan! 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10190

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Digital kommunikatör

Linköpings kommun