saljjobb.se

Digital Marketing Director

Företag OOAK Relations
Ort
Utgår

2021-10-10

Ansök nu

Digital Marketing Director

I rollen som Digital Marketing Director hos oss på Nordbutiker kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att ta vår e-handel vidare till nya höjder med en tydlig lönsamhets- och tillväxtagenda i linje med vår vision. Vi letar efter dig som vill använda din strategiska såväl som operativa sida med fullständigt ansvar för Nordbutikers webbshoppar inklusive PnL, strategi, drift och personalansvar. 

Detta kommer att innebära ständiga förbättringar kring online-merchandising, produktdata, optimering, kampanjuppdateringar, systemadministration etc. kopplade till e-com- verksamheten där ett stort fokus område dock inte uteslutande kommer vara att driva trafik och generera fler kunder genom relevanta kanaler för att konstant förbättra vår digitala ”performance” samt att öka vår varumärkeskännedom.

Vi ser därför att du har en mycket god erfarenhet av att hantera och exekvera på komplexa, prestationsinriktade marknadsföringsstrategier med ett bra ”track record” och du har förmågan att leda genom att översätta vision till strategier. Framförallt har du en mycket god erfarenhet i hur vi bör exekvera på våra strategier och relevanta KPI:er inom SEO, SEM och Paid SoMe m.fl. utöver övrig marknadsstrategi och road map.

Du kommer projektleda och ansvara för ett idag mindre in-house-team samt vara drivande och kravställande i Nordbutikers byråsamarbeten. I takt med att vi växer så kommer du succesivt att bygga upp ditt team. Ledarskap är prioriterat på Nordbutiker och det ingår i tjänsten att gå utvald ledarskapsutbildning för att sedan bära Nordbutikers värderingar i ledarskap. Rollen kommer även att innebära en del ”hands on arbete” och det är viktigt att du ser det som både motiverande och utvecklande att få kombinera det tillsammans med ditt strategiska ansvar.

Du sitter i Nordbutikers ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Vem är du?

Som person ser vi att är du positiv, driven, kreativ, analytisk och strukturerad. Du brinner för ditt område och håller dig ständigt uppdaterad kring de senaste trenderna för att kunna utmana, påverka och utveckla nuvarande strategier och arbetssätt. Allt för att optimera och säkerställa att ”vi gör rätt saker” och växer som bolag, organisation och team. 

Du vet hur marknad, e-com och det digitala landskapet ser ut och du kan tänka och exekvera som en specialist likväl som att du brinner för det övergripande ansvaret med allt vad det innebär att vara inne i en tillväxtresa där du kan vara med och påverka samt bidra i smått och stort. Du talar och skriver flytande svenska och engelska - ytterligare språk är meriterande

Om Nordbutiker

Vi på Nordbutiker är ett av Sveriges snabbast växande e-handelsföretag med säte i Norrtälje, strax norr om Stockholm, men är verksamma i hela Norden.

Vår huvudfokus ligger inom området lätta eldrivna fordon såsom elcyklar, elsparkcyklar, elmopeder och eldrivna seniorscooters. Inom detta område driver vi ett tiotal egenutvecklade webbutiker i Norden där vi huvudsakligen säljer våra egna varumärken. Företaget är i en stark tillväxtfas och har vid fyra tillfällen blivit utsedd till Gasellföretag. Omsättningen är idag ca: 120 Mkr och på vårt kontor/lager i Norrtälje är vi ca 35 anställda.

Besök gärna någon av våra webbutiker för mer information om våra produkter:

www.rull.se

www.evobike.se

www.elmoped.se

www.blimo.se

www.sportig.se

Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående. Alla ansökningar och kontakter med OOAK Relations behandlas konfidentiellt.

Additional information

  • Remote status

    Flexible remote

 

Dela detta jobb

Digital Marketing Director

OOAK Relations