saljjobb.se

Elektroskandia söker Key Account Manager till Division Elnät!

Företag Elektroskandia
Ort
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Elektroskandia söker Key Account Manager till Division Elnät!

Vill du bli en del av en arbetsplats där vi värderar olikheter och lägger ett stort fokus på utveckling? Inom Elektroskandia arbetar ett gäng individer med olika styrkor och kvaliteter. Vi drivs av mottot att det är tillsammans vi blir bättre på det vi gör. Håller du med oss? Välkommen in med din ansökan redan idag!

Elektroskandia Sverige AB söker en driven och affärsmässig Key Account Manager (KAM) som kommer att jobba i ett centralt team med att utveckla affären gentemot en av våra strategiskt viktiga kunder. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete i ett positivt gäng med utrymme för egna initiativ och goda utvecklingsmöjligheter. Hos oss vill vi att du kontinuerligt utvecklas i din roll, dels genom egna insatser och dels genom våra interna utbildningsmöjligheter!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som KAM inom Division Elnät blir du en nyckelperson och ansvarig för ett av våra större och geografiskt utbredda konton. Du analyserar, planerar och agerar mot våra affärsmål vilka du är delaktig att skapa och som ingår i Divisionens affärsplan samt företagets övergripande strategi och långsiktiga plan. Med stort engagemang och intresse för kundens verksamhet utvecklar du löpande vårt erbjudande som skapar värde för kunden.

Ditt arbete sker i nära samarbete med övriga medarbetare inom divisionen samt med olika avdelningar och funktioner inom bolaget i övrigt. Du rapporterar direkt till divisionschefen för Elnät. Som KAM inom Elnät verkar man som spindeln i nätet genom daglig kontakt med såväl kunden, leverantörer som kollegor från hela landet. Som KAM förväntas du även vilja vara en god ledargestalt och ett föredöme inom teamet och företaget i stort.

Kvalifikationer

Din roll kommer vara både taktisk och långsiktig. Du behöver ha förståelse för och kunskap om hur större företag gör inköp. Du är bra på att lyssna och förstå samband och du kan sätta dig in i vem som beslutar vad, ha insikt i formella processer och kunna identifiera informella nyckelpersoner för att förstå hur affären kan och kommer utvecklas med tiden. Som KAM inom Division Elnät förväntas du att ha många möten med kunden i olika sammanhang, ofta med olika kollegor eller nyckelleverantörer som har specialistkunskap i den aktuella frågan där du är sammanhållande för helheten. Du har förmåga att förhandla och driva frågor på ett positivt och strukturerat sätt både med beställare, inköpare och interna kollegor i ett långsiktigt arbete som kräver engagemang och uthållighet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad, resultatorienterad och har en god analytisk förmåga samt drivs av utveckling och affärer. Då arbetsuppgifterna innebär en hel del formell korrespondens med kund, både gällande avtalsformuleringar samt övrig textförfattning, ställer tjänsten krav på mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du är ansvarsfull, affärsmässig och skapar förtroende i dina relationer som du underhåller kontinuerligt. Du har lätt för att samarbeta, är van vid ett högt tempo och gillar att hantera flera större projekt och förfrågningar löpande. Integritet och etisk kompass är också viktiga egenskaper för att bli framgångsrik i tjänsten.

Vi söker dig med eftergymnasial affärsutbildning eller annan examen från högre studier. Du har praktisk erfarenhet av försäljning och marknadsföring. Erfarenhet från branschen och tidigare KAM-arbete är meriterande.

Ansökan

Har du frågor angående tjänsten eller vill veta mer om Elektroskandia Sverige AB är du varmt välkommen att kontakta Marcus Björk, Divisionschef Elnät, på telefon 031-86 93 49 eller via e-mail: marcus.bjork@elektroskandia.se

Då urvalet sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 september. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Facklig kontakt

För Unionen, Patrik Bäckström tel: 040 - 38 51 13

Elektroskandia Sverige AB är en del av Sonepar-koncernen som idag är världens största och ledande elgrossist. Vi marknadsför och säljer elmateriel och systemlösningar till en bred och diversifierad kundbas inom teknikområdena kraft/automation, tele/data, säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. Vi äger varumärkena Cylinda och Cebe.

Dela detta jobb

Elektroskandia söker Key Account Manager till Division Elnät!

Elektroskandia