saljjobb.se

logga

Europrofil söker marknadschef

Ansök nu

Europrofil söker marknadschef

Är du en knivskarp marknadsanalytiker som även brinner för affärsutveckling? Är du en ambitiös ledare som med lika delar entusiasm och professionalism vill vara med och ta företaget till nästa nivå i både Sverige och Norge? Tror du att du har det som krävs för att leda det strategiska marknadsarbetet och därmed bli en nyckelperson i en av Nordens ledande producent av stålprofiler? Då kanske det är just dig vi söker till rollen som marknadschef på Europrofil.

Om Europrofil

Europrofil AB är Nordens ledande producent av stålprofiler till byggindustrin. Företaget grundades 1982 och huvudkontor och produktion finns beläget i Nora varifrån produkter distribueras på hela den nordiska marknaden. Europrofil ingår sedan 2006 i den danska industrikoncernen Ib Andresen Industrier A/S. Som marknadschef hos Europrofil erbjuds du att bli en huvudspelare i det strategiska marknadsarbetet.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Europrofil.

Om rollen

Som marknadschef på Europrofil är ditt huvudsakliga ansvarsområde att leda det strategiska marknadsarbetet i syfte att nå uppsatta mål och vidareutveckla företagets affärer i både Sverige och Norge. Du kommer att arbeta med marknadsanalyser, prissättningsstrategier och ha ett övergripande ansvar för marknadsplanen. Därtill ansvarar du för framtagande av koncept för lansering av nya produkter samt att säkerställa goda och långsiktiga affärsrelationer. Du har samtidigt kundansvar för de stora avtalskunderna i både Sverige och Norge.

Tjänsten är placerad i Nora, men då uppdraget omfattar både det svenska och det norska marknadsområdet förekommer planerade resor inom såväl Sverige som Norge.

I rollen som marknadschef ingår att

  • Genomföra strategiska marknadsanalyser och ta fram marknadsplaner utifrån dessa

  • Arbeta med affärsutveckling för att hitta nya potentiella marknader

  • Omvärlds- och konkurrensbevakning

  • Ta fram prissättningsstrategier och utarbeta koncept vid lansering av nya produkter

  • Driva utveckling av säljprocesser och bygga långsiktiga relationer till kunder

Du rapporterar till VD och ingår i Europrofils ledningsgrupp.

Din profil

För att lyckas i rollen som marknadschef har du relevant akademisk utbildning. Du har affärsmässig och kommersiell förståelse tillsammans med en god förmåga att analysera nyckeltal och resultat. Eftersom rollen är ny är det viktigt att du har några års erfarenhet av att göra marknadsanalyser inom byggbranschens områden. Flytande kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Som person är du okomplicerad, flexibel och självgående. Du har stor egen drivkraft och arbetar målinriktat med fokus på resultat. Du gillar att utmana dig själv och drivs av att arbeta med strategiskt förbättringsarbete. Du förstår därför att du ibland kan behöva arbeta hårt, men vet också hur du ska prioritera och strukturera ditt arbete så att du kan ta ett eget ansvar för att skapa en hållbar arbetssituation.

Information och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Europrofil med AxÖ Consulting. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kajsa Rosén på tel. 072 – 398 02 67 eller via e-post, kajsa.rosen@axoconsulting.se, alternativt Linda Axäng, tel. 079 – 340 54 42, linda.axang@axoconsulting.se. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Tjänsten är på heltid och med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 september.  

Om Europrofil AB och AS

Europrofil ingår sedan 2006 i den danska industrikoncernen Ib Andresen Industrier A/S. Koncernen har producerande verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Vi bearbetar årligen ca 600 000 ton stål och omsätter ca 1,5 miljarder sek.

Europrofil ser sig som nischade specialister, där vi enbart fokuserar på lätta byggsystem i stål, samt att utveckla dessa system till marknadens absolut bästa. Vi anser att vi har ett speciellt ansvar, då vi är ensamma på den Nordiska marknaden om att enbart arbeta med lätta byggsystem i stål.

Genom ett långsiktigt och målinriktat utvecklingsarbete, kan vi idag stoltsera med att vara marknadens ledande tillverkare av stålprofiler till byggindustrin. Vårt sortiment av lätta byggsystem i stål är specialanpassat för såväl innerväggar, undertak som ytterväggar och fasad. Ledstjärnan för vår verksamhet är totalekonomi. Våra kunder skall, sett ur ett helhetsperspektiv, alltid tjäna på att välja Europrofils lösningar.

Europrofil arbetar målmedvetet med att skapa framtidens lösningar av lätta byggsystem i stål.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100 %

Ort

Nora

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/76

Kontakt

Kajsa Rosén, 072-398 02 67, se

Publicerat

2021-09-07

Sista ansökningsdag

2021-09-30

Dela detta jobb

logga
Europrofil söker marknadschef

AxÖ Consulting