saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Fiskerikontrollant

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Fiskerikontrollant

Havs- och Vattenmyndigheten 

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) arbetar på regeringens uppdrag. Med utgångspunkt i ekosystemens och människans behov arbetar vi kunskapsbaserat och koordinerat för att uppnå en hållbar förvaltning av våra vattenresurser, både i hav och sötvatten och inom fisket. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter att hela tiden lära nytt.

Avdelningen för fiskerikontroll har ett övergripande samordnande ansvar för genomförandet av den svenska fiskerikontrollen och ansvarar bland annat för uppföljningen av hur det svenska yrkesfisket följer gällande regler på fiskets område. 

Enheten för fältkontroll ansvarar i huvudsak för Havs- och vattenmyndighetens uppdrag avseende operativ kontroll av yrkesfiskets landningar i svenska hamnar. Syftet med kontrolluppdraget är att säkerställa att svensk och internationell lagstiftning inom fiskets område efterlevs. 

Vi söker fiskerikontrollant till Göteborg

Arbetsbeskrivning

Som fiskerikontrollant kommer du att genomföra kontroller av yrkesfiskets dokumentation, fiskeredskap samt fisk som landas i svenska hamnar. Du kommer också att besöka företag som handlar med fisk i syfte att kontrollera de krav på spårbarhet som finns på fiskeriprodukter. Kontrollerna rapporteras elektroniskt och baseras på nationella och internationella lagar och förordningar.

Placeringsorten är Göteborg och det huvudsakliga arbetsfältet är Västkusten. Det förekommer dock frekventa förrättningar på annan ort där avståndet mellan orterna kan vara långt vilket gör att vi ibland reser med flyg. Fältkontrollerna bedrivs dygnet runt på årets alla dagar. Vi arbetar schemalagt och oftast två och två. Vi samarbetar även med andra myndigheter och länder vilket innebär att du även kan få medverka i kontrollsamarbete utomlands.  

Kvalifikationer

Du har avslutad gymnasieutbildning och minst ett års erfarenhet av arbete inom tillsyns- eller serviceverksamhet som vi bedömer relevant för arbetet. Då administrativa uppgifter ingår i arbetet och våra IT-verktyg ständigt utvecklas behöver du ha god datorvana. Ett annat krav är att du måste inneha körkort. Eftersom vi kör bil dagligen krävs det att du är en van och säker bilförare.

Som fiskerikontrollant arbetar du som myndighetsperson med kontroll ute på fältet och tydligt och sakligt möter olika intressenter i fisket. Du arbetar för god regelefterlevnad genom granskning och myndighetsutövning där sanktioner och domstolsärenden kan komma att bli resultat av ditt arbete. Ett viktigt krav är att du är pålitlig, ansvarstagande och kan sätta gränser. Vi vill därför se utdrag ur belastningsregistret.

Arbetet bedrivs på oregelbundna tider utomhus och ofta i kylda utrymmen, ibland förekommer tunga lyft, du bör därför ha god hälsa och kondition samt ha förmåga att kunna behärska pressade och svåra situationer då arbetet kan vara både fysiskt och psykiskt krävande.

Eftersom arbetet sker på oregelbunden arbetstid krävs rimlig restid till jobbet.

För tjänsten är det särskilt meriterande om du har:

  • erfarenhet av myndighetsutövning

  • kunskap om fiskereglering samt yrkesfiskets bedrivande

  • erfarenhet av att arbeta utomhus året runt i skiftande väderförhållanden

  • erfarenhet av arbete på obekväma arbetstider

  • erfarenhet av tillsyns- eller kontrollarbete, tex från livsmedelskedjan.

Du är en person som arbetar bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du påminner och följer upp. Dessutom är det viktigt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Det krävs även att du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, att du lätt värderar och integrerar ny information.

Vidare har du god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt har god förmåga att uttrycka dig muntligt på engelska. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen är placerad i Göteborg, men med frekventa förrättningar på andra orter. Anställningen är tillsvidare med start snarast möjligt. Havs- och vattenmyndigheten tillämpar provanställning och individuell lönesättning.

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Anställningsform      Provanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      Snarast
Löneform      Månadslön
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100 %
Ort      Göteborg
Län      Västra Götalands län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/45
Kontakt
  • Martin Bjerner, 010-6986155
Facklig företrädare
  • Bengt Fjällborg, OFS-S genom ST inom HaV, 010-6986000
  • Agnes Ytreberg, Saco-S genom Saco-föreningen vid Havs- och vattenmyndigheten, 010-6906000
Publicerat      2022-07-07
Sista ansökningsdag      2022-08-21

 

 

Dela detta jobb

logga
Fiskerikontrollant

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)