saljjobb.se

Lotus Travel är idag Sveriges största Asienexpert. Sedan 1991 har vi arrangerat guidade gruppresor, temaresor och skräddarsydda resor till Kina, övriga Asien och noga utvalda resmål i övriga världen. Förutom kontoret i Stockholm finns vi också representerade i Peking och Shanghai, något som ger oss ett unikt kontaktnät på plats i Asien. Lotus Travel Group består idag av Lotus Travel, Svensk-Kinesiska Resebyrån och Scandinavian Perspectives, där det sistnämnda företaget jobbar med att producera reseupplevelser i Skandinavien för främst asiater. 2018 hade Lotus Travel Group en omsättning på 160 miljoner kronor och drygt 30 anställda.

Att låta våra resenärer upptäcka världen på ett hållbart och respektfullt sätt är oerhört viktigt för oss. Vi klimatkompenserar alla våra flyg och jobbar kontinuerligt med våra lokala samarbetspartners för att vi skall lämna ett så litet miljöavtryck som möjligt. Vi på Lotus är väldigt stolta över våra nöjda kunder. Från våra kundutvärderingar ser vi att nästan 99% av våra kunder är nöjda eller mycket nöjda med sin resa. Vi söker nu en

Försäljnings- och marknadschef   

Din roll

Som Försäljnings- och Marknadschef i Lotus Travel Group ansvarar för du för varumärke, kommunikation och PR för alla tre bolagen. Du driver varumärkes- och kommunikationsarbetet framåt för att positionera bolagen och ansvarar för den grafiska profilen och varumärkesutvecklingen. Tillsammans med de ansvariga i respektive bolag tar du fram marknads- och försäljningsrelaterade aktiviteter och kampanjer. Du har kontakter med reklambyråer och övriga leverantörer och samarbetspartners och hanterar avtals- och kontraktsförhandlingar inom marknads- och försäljningsområdet.

Du skapar, driver och följer upp marknads- och försäljningsbudget samt marknadsplan som svarar mot de strategiska målen. Du utvecklar webbplatsen och verksamhetens synlighet och närvaro i sociala medier och ansvarar för konkurrensbevakning och analys. På ett engagerat sätt motiverar, uppmuntrar och stödjer du medarbetarna och leder försäljningsarbetet, med bästa möjliga kvalitet, så att målen uppnås. Tillsammans med medarbetarna driver du förändrings- och utvecklingsarbete.

Du rapporterar till VD.

Kvalifikationer

Du har marknads- och/eller försäljningserfarenhet från rese- eller hotellbranschen med goda resultat, samt minst fyra års chefserfarenhet. Du har mycket goda kunskaper i och erfarenhet av on line-marknadsföring och av att fatta strategiska beslut både inom digital affärsutveckling och inom de traditionella kanalerna. I vår verksamhet är det viktigt att ha en god förmåga att formulera sig i tal och skrift både på svenska och engelska. Vi förväntar oss att du har någon form av påbyggnadsutbildning efter gymnasiet och det är meriterande om du har en akademisk examen. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att anpassa verksamhet till förändrade marknadsförutsättningar.

Ledarförmåga och personliga egenskaper

Som person förväntar vi oss att du är strategisk och kan sätta långsiktiga mål och ha framförhållning i verksamheten. Du är samtidigt operativ och drivande och har förmåga att tillsammans med medarbetarna genomföra de aktiviteter som krävs för att nå uppsatta mål. Du vill gärna själv vara aktiv i det operativa arbetet och det är viktigt att du är utvecklingsinriktad och får människor med dig i att utveckla nya arbetssätt. Genom att organisera verksamheten väl, vara tydlig och kommunikativ skapar du ett gott arbetsklimat där alla trivs och vill vara delaktiga.

Mer information

Vi samarbetar i denna rekrytering med ProAstri. Om du har frågor kan du kontakta Kristina Ohlson, på telefon 070-896 17 36.

Vi behandlar ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 2019-09-22 och vi ser fram emot att ta del av din ansökan och CV.

 

FÖRSÄLJNINGS- OCH MARKNADSCHEF TILL LOTUS TRAVEL

Företag Lotus Travel
Ort
Utgår

2019-11-07

Ansök nu

Dela detta jobb