saljjobb.se

logga

Kommunikatör till Svenska Läkaresällskapet

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Kommunikatör till Svenska Läkaresällskapet

Svenska Läkaresällskapet är läkarkårens oberoende, vetenskapliga professionsorganisation, en ideell, partipolitiskt och fackligt obunden förening. Vårt syfte är att verka för förbättrad hälsa och sjukvård genom att främja vetenskap, utbildning, etik och kvalitet.

Nu söker vi en kommunikatör till SFAM:s fortbildningsprojekt!

SFAM (Svensk förening för allmänmedicin) är allmänläkarnas vetenskapliga och professionella förening och en medlemsförening inom Svenska Läkaresällskapet. SFAM:s mål är att på ett oberoende sätt främja utbildning, fortbildning, forskning och utveckling inom allmänmedicin. Specialister i allmänmedicin har den vetenskapliga kunskapen om vilka levnadsvanor som ligger bakom många kroniska sjukdomar. Syftet med fortbildningsprojektet är att minska hindren och förbättra förutsättningarna för allmänläkare att förmedla denna kunskap så att patienten får kraft att ändra sina levnadsvanor.

Ditt uppdrag

Som kommunikatör kommer du att arbeta för att göra projektet känt och spritt bland specialister i allmänmedicin och blivande specialister. Arbetet är både strategiskt och operativt och innebär många kontakter i och utanför projektet. Du kommer att arbeta nära projektledning och redaktion och ansvara för att ta fram en kommunikationsplan. Du kommer även att paketera och kommunicera redan gjorda satsningarna inom projektet för att tillgängliggöra fortbildningsmaterialet. Arbetsuppgifterna kommer bland annat att bestå av att gå igenom befintligt material, sammanfatta huvudbudskapen med stöd av med projektledning och redaktion för expertis i området och därefter och sätta ihop en strategi och plan för att få ut och sprida budskapen. I det mer operativa arbetet ingår att kravställa gentemot klippare och redigerare av rörligt material samt ta fram underlag för print, webb, sociala medier och evenemang.

I ditt ansvar ingår att säkerställa att vi når ut externt med vår verksamhet genom att:
• Sätta dig in i fortbildningsmaterialet och paketera det så att det kommunicerar med blivande och yrkesverksamma allmänläkare i landet, med syftet att resultatet av projektet når ut bredare till målgruppen.
• Skapa engagerande innehåll för målgruppen via digitala kanaler och SFAM:s Fortbildningsprojekts hemsida.
• Ta fram strategier och rutiner för att nå ut till alla blivande och yrkesverksamma allmänläkare, med syftet att projektet kan integreras i SFAM:s fasta verksamhet.
• Bidra till intern kommunikation genom att ansvara för projektplan samt underlag till verksamhetsberättelse.

Din profil

• Erfarenhet från att jobba strategiskt med att göra kommunikationsplaner framför allt för digitala kanaler och sedan jobba ut dessa taktiskt.
• God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.
• Strukturerad, noggrann, har förmåga att planera och följa upp ditt arbete på ett effektivt sätt.
• Självgående, har initiativförmåga och ett eget driv.
• Relationsskapande och tycker om att samarbeta med andra.
• Vana av att prioritera och fokusera på de viktigaste arbetsuppgifterna och kunna hantera flera parallella projekt även vid hög arbetsbelastning.
• God digital kompetens och bra koll på sociala medier och andra digitala plattformar.
• Erfarenhet av att jobba med webbplatser. Kunskaper i webbpubliceringsverktygen Joomla! och WordPress är meriterande men inte ett krav.
• Gärna en god känsla för grafisk design och erfarenhet av att jobba i Photoshop och InDesign.
• Högskoleutbildning inom området kommunikation eller motsvarande.

Vi ser gärna att du har några års relevant arbetslivserfarenhet. Pedagogisk kompetens är meriterande. Erfarenhet av arbete med hälso- och sjukvårdsfrågor samt arbete inom den ideella sektorn eller annan föreningsverksamhet är önskvärt. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din ansökan
Detta är ett konsultuppdrag om ca 4 månader där du är anställd eller underkonsult hos Jurek. Omfattningen är 75-100% och önskvärd start i september. För ytterligare information om tjänsten kontakta Cajsa Malm, cajsa.malm@jurek.se, eller Martina Alexandersson, martina.alexandersson@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen att söka!

Dela detta jobb

logga
Kommunikatör till Svenska Läkaresällskapet

Jurek