saljjobb.se

Logo

BAE Systems Bofors AB

Har du en gedigen bakgrund inom marknad och försäljning och trivs som bäst när du får arbeta globalt? Vill du jobba på ett internationellt företag och ansvara för hela kedjan, från marknadsföring och affärsidentifiering till affärsavslut och kontraktstecknande? Då har du nu en unik chans i din karriär att anta utmaningen som BAE Systems Bofors AB nya Marknadschef, en av Sveriges större försvarsindustrier. De huvudsakliga produkterna som ingår i företagets produktportfölj är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. 
På uppdrag av BAE Systems Bofors AB söker AxÖ Consulting en Marknadschef med förmåga att skapa hållbara och långsiktiga resultat. Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Om tjänsten
Som Marknadschef har du direkt personalansvar för ca 10 medarbetare. I rollen ingår att, tillsammans med VD och ledningsgrupp, definiera mål, budget och strategier för bolagets marknadsaktiviteter och försäljning samt att säkerställa att budgeterade mål uppnås.
Som Marknadschef leder, motiverar och utvecklar du BAE Systems Bofors marknads och försäljningsavdelning i alla avseenden. Du utvecklar och implementerar organisationens marknadsplan samt deltar i framtagningen av företagets övergripande planer och aktiviteter. Du ansvarar vidare för att avdelningen når och överträffar sina övergripande mål.

I rollen som Marknadschef rapporterar du direkt till VD.

Huvudsakliga ansvarsområden – marknadsföring
Säkerställa att marknaden kontinuerligt hålls informerad om BAE systems Bofors erbjudande av produkter och tjänster.

 • Följa upp marknadstrender och utvärdera konkurrenter
 • Skapa och upprätthålla nätverk med kunder samt med samarbetspartners både internt och externt
 • Genomföra kundbesök och produktpresentationer tillsammans med dina säljledare
 • Deltaga i mässor och seminarier
 • Identifiera, definiera och föreslå affärsmöjligheter för beslut i företagsledningen
 • Marknadsanalyser

Huvudsakliga ansvarsområden – försäljning
Planera och leda försäljningsprojekt fram till och med ett kontrakt med kund.

 • Ansvar för att säljteamen tillsammans uppnår budgeterad försäljningstillväxt
 • Analysera kundens behov och utarbeta konkreta förslag på lösning
 • Utforma försäljningsplaner och leda försäljningsverksamheten globalt
 • Utveckla och stärka strategiska kundrelationer och affärer
 • Koordinera offertverksamheten och förhandla viktigare kontrakt

En viktig del i rollen är att motivera och utveckla din personal för att tillsammans nå företagets mål.

Din profil
Vi ser att du som söker tjänsten har en relevant bakgrund med gedigen erfarenhet från arbete internationellt inom försvarssektorn. För att lyckas i rollen ser vi att du är affärsorienterad och handlingskraftig i ditt arbete. Du har ett proaktivt förhållningssätt och arbetar för långsiktiga, hållbara och goda relationer. Du är kommunikativ, prestigelös och tydlig i ditt ledarskap. Du är även en lyhörd ledare som vet hur man inspirerar sina medarbetare att nyttja sin fulla potential. Du uppskattar att arbeta med människor och att skapa förutsättningar för andra att lyckas och drivs av att skapa tillväxt. Du har god samarbetsförmåga och är van att arbeta mot gemensamma mål.

Kvalifikationer

 • God ledarerfarenhet
 • Gedigen erfarenhet från försvarssektorn
 • Högskole- eller civilingenjörsutbildning, eller annan teknisk bakgrund med relevant erfarenhet
 • Övergripande kunskaper i affärsjuridik
 • Möjlighet att resa frekvent i tjänsten såväl inrikes som internationellt
 • Då koncernspråk är engelska krävs det att du hanterar både svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift
 • Erfarenhet från arbete på den amerikanska marknaden är meriterande

Vad erbjuder BAE Systems Bofors dig? 
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Ansökan och information
Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tobias Björk på telefonnummer 070-977 51 00 eller Linda Axäng 079-340 54 42. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Fackliga företrädare:
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och innebärande krav på svenskt medborgarskap. I denna rekrytering lägger vi avgörande vikt vid personlig lämplighet.

Om BAE Systems 
BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84 500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Det är ett ingenjörstätt företag då runt 40 % av personalen arbetar med utveckling. BAE Systems Bofors AB har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.
De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. 
Varmt välkommen med din ansökan. 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Karlskoga
Referensnummer    2019/141

Kontakt    
Linda Axäng, 079-340 54 42
Tobias Björk, 070-977 51 00

Facklig företrädare    
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Sista ansökningsdag    2019-09-08

Marknadschef till BAE Systems Bofors AB i Karlskoga

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-08

Ansök nu

Dela detta jobb