saljjobb.se

Logga

Rådgivare till divisionen för samhällsbehov

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Rådgivare till divisionen för samhällsbehov

Har du erfarenhet av att arbeta med styrningsfrågor och vill arbeta för ett PTS? I rollen som rådgivare kommer du att verka nära en av PTS divisionschefer och hantera övergripande frågor. Låter det intressant kan det vara dig vi söker! 

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Divisionen för samhällsresurser samlar myndighetens ansvarsområden inom resursförvaltning och beredskap samt funktioner som måste fungera vid kris. Arbetsuppgifter med korta handläggningstider och av administrativ karaktär är också placerade på divisionen.

Vidare ingår uppgifter som möjliggör en effektivare hantering av totalförsvarsfrågor och att samla främjandeuppdrag där myndigheten ansvarar för upphandlade insatser.

Nu söker divisionen för samhällsbehov en rådgivare. 

Vad ska jag arbeta med?
Rådgivaren ska vara insatt i divisionens frågor på en övergripande nivå och kunna bidra i strategiska diskussioner på PTS-nivå.

Exempel på uppgifter för rådgivaren:

 • Motpart för beställningar/uppdrag från gd-stab och stödavdelningar. T.ex. arbete med VP, ÅR, it-frågor, kontakter med regeringskansliet, förfrågningar från gd, svar på remisser, presentationer till möten, talepunkter samt framtagande av frågor och svar
 • Motpart till övriga divisioners rådgivare
 • Hålla ihop divisionens del av det myndighetsgemensamma arbetet och ev. även divisionens gemensamma arbete. Hjälpa DC se till att divisionen ger enhetliga svar och bidra med ett helhetsperspektiv
 • Bollplank till divisionschefen, enhetschefen på staben för strategisk styrning och enheter på divisionen för myndighetsstöd
 • Projektledning

Vem söker vi?
Vi söker dig med:

 • akademisk utbildning
 • erfarenhet av arbete med styrningsfrågor, VP, årsredovisning etc.
 • erfarenhet av arbete med remisser

Det är meriterande om du har:

 • projektledarutbildning eller motsvarande
 • erfarenhet av arbete från flera av PTS områden
 • erfarenhet av kontakter med Regeringskansliet

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är lösningsorienterad och har mycket väl utvecklade samordnings- och samarbetsförmågor samtidigt som du också är trygg med att arbeta självständigt. Du behöver också vara en god skribent.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2020.

För mer information kontakta HR-specialist Linn Arnewing på telefon 08-678 57 01 eller linn.arnewing@pts.se.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer, maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Här kan du läsa om hur PTS behandlar dina personuppgifter.

Dela detta jobb

Logga
Rådgivare till divisionen för samhällsbehov

Post- och telestyrelsen (PTS)