saljjobb.se

logga

Säljare med potential

Ort
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Säljare med potential

Är du redo för spännande försäljningsutmaningar med en bred kundportfölj hos Skandinaviens ledande leverantör av aluminium, koppar och mässing, då kan du vara den vi är ute efter!

Alumeco är Skandinaviens ledande leverantör av aluminium, koppar och mässing till den metallbearbetande industrin och har i Sverige en omsättning på 1 mdkr. och 40 engagerade medarbetare. Sedan etableringen 1996 har vi expanderat och finns idag representerade på 6 platser i Sverige (Stockholm, Jönköping, Gnosjö, Växjö, Göteborg samt i Lund).

Till vårt kontor i Jönköping söker vi en erfaren B2B-säljare, som vill vara delaktig i att ta ansvar och initiativ till att utveckla vårt produktområde inom koppar och mässing.

Som säljare på Alumeco är du en entreprenör i en stor, dynamisk och global organisation. Du får en helhetssyn på hela produktflödet från inköp till försäljning mot slutkund. Som säljare har du ansvar för försäljningen av material ute hos befintliga samt potentiella kunder. Viktiga kundgrupper finns bl.a. inom fordon-, bygg- och energisektorn. Vi bearbetar dessutom ett stort antal underleverantörer i dessa och andra sektorer. Det är ett varierat arbete med ett stort fokus på försäljningsaktiviteter från första kontakten till uppföljning på leveranser.

Ett urval av dina kommande arbetsuppgifter:

  • Säljbearbetning utav nya kunder.

  • Ständig uppföljning av potentiella kunder och presentera våra produkter.

  • Vara delaktig i utvecklingen av produktområde koppar och mässing, nya produkter och kundsegment.

  • Hantera inkommande förfrågningar.

  • Ge professionell rådgivning och service till våra kunder, förstå dess behov och identifiera möjligheter till existerande och nya kunder.

  • Besöka och samarbeta med leverantörer i Europa

Vi söker dig som är beredd och inställd på, att med tiden vilja ta ett större ansvar för att utveckla produktområdet koppar och mässing. Tillsammans med kollegor både nationellt och kollegor på huvudkontoret i Danmark, kommer du att få möjlighet driva utvecklingen av produktområdet och din kontaktyta blir därmed bred, såväl internt i organisationen som externt ut mot kunder och leverantörer.

Du bearbetar stora och mellanstora kunder och med utveckling av potentiella, nya kunder.

Din profil

För att lyckas i denna roll ser vi att du har en affärsinriktad profil med stort kundfokus och har en arbetslivserfarenhet i rollen som säljare inom B2B. Det är positivt om Du tidigare haft ansvar för produkter men inget krav. Du skall förutom starkt säljfokus ha visst tekniskt intresse och förståelse.

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller försäljning.

Vi förväntar oss dessutom att du:

  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

  • Har goda datorkunskaper, väl förtrogen med Officepaketet och gärna erfarenhet av SAP.

  • Innehar B-körkort.

Som person är du en utåtriktad och social individ och en lagspelare som tillsammans med övriga kollegor hjälper till att skapa en trevlig, dynamisk och resultatinriktad miljö.

Är du intresserad av att höra mer?

Alumeco erbjuder en dynamisk position med unika personliga och yrkesmässiga utmaningar i en internationell, informell och attraktiv arbetsmiljö. Det finns en tydlig tillväxtstrategi och fokus på den enskilda medarbetaren, med en platt ledningsstruktur och korta beslutsvägar.

Har du några frågor omkring befattningen eller företaget är du välkommen att kontakta Niclas Jangenfeldt, tel. 0708 807 327. Vi ser fram emot din ansökan och CV snarast möjligt, men senast den 28 februari 2021.

Alumeco är en starkt konsoliderad internationellt verksam handelskoncern som grundades 1983, huvudkontoret ligger i Odense, Danmark. Koncernen är specialiserad inom aluminium, mässing och koppar för metallkrävande industri och bygger på engagerad och framtidsorienterade medarbetare. Koncernen har en tydlig tillväxtstrategi med fokus på utveckling av nya koncept och kompetensutveckling av de anställda. Huvudkärnvärden är kundfokus och affärssinne. Koncernen har en omsättning på ca. € 500 milj. och sysselsätter 1000 anställda över hela världen. Som global leverantör och samarbetspartner har Alumeco ett omfattande och internationellt nätverk samt en rad dotterbolag i Europa, Nordamerika och Kina.

Vill läsa mer om oss hittar du vår hemsida här – här finns också vår senaste CSR rapport: www.alumeco.se

Dela detta jobb

logga
Säljare med potential

Roi Rekrytering Sverige AB