saljjobb.se

Samhällsvägledare till Kontakt Linköping

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Samhällsvägledare till Kontakt Linköping

Om arbetsplatsen

För att ge god service och stöd till människor som bor, verkar och besöker Linköpings kommun startade vi under våren 2019 Kontakt Linköping - kommunens nya gemensamma center för medborgarservice. Hit vänder sig medborgarna för att få hjälp med sitt ärende inom kommunens samtliga verksamheter. Genom att samla alla kommunens kontaktytor för Linköpingsborna på en och samma plats kan vi ge bättre service, förkorta handläggningstiderna och öka vår tillgänglighet.

Du som arbetar i Kontakt Linköping kommer att vara med och påverka och göra skillnad för alla dem människor som söker kommunens hjälp. 

I takt med den digitaliseringen som sker inom Linköpings kommun så står även Kontakt Linköpings verksamhet inför spännande utveckling av tekniska lösningar inom AI. 

Arbetsbeskrivning

Som samhällsvägledare på Kontakt Linköping kommer du att möta medborgare och hjälpa dem med alla slags frågor som hör till kommunens uppdrag, du kommer även att få hantera frågor som inte nödvändigtvis hör till kommunens grunduppdrag.

Arbetet innebär ett högt tempo i teknisk miljö där vi växlar mellan kommunikationskanalerna. Du kommer möta medborgare via framförallt telefon och chatt, men även via personliga möten vid behov. Du kommer att sitta i vår telefonsupport som vi schemalagt bemannar vardagar mellan 07:15-17:15.

Vi arbetar intensivt för att kunna hjälpa fler människor på ett snabbt, effektivt och säkert sätt. Vi står inför stora förändringar och gillar du tanken på att anta utmaningar hos en trygg arbetsgivare så vill vi att du hänger med på resan! 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av kundkontakt och service, gärna inom kundtjänst eller reception alternativt liknande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning med samhällsinriktning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. I ditt arbete är du van att använda telefonen som arbetsredskap, har god datorvana och förmåga att hantera flera olika IT-baserade system. Du har erfarenhet av att söka och hantera stora mängder information i ditt arbete. Tjänsten ställer även krav på att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet.

Som person söker vi dig med intresse av att stötta våra medborgare och som har god känsla för service där du är tillmötesgående samt har intresse och vilja att hjälpa andra. Då arbetet innebär nära samarbete med kollegor och mycket kontakt med andra människor är det av stor vikt att du arbetar bra med andra samt kommunicerar klart och välformulerat anpassat efter situationen.

Du kommer dagligen att ställas inför många olika typer av frågor vilket kräver att du är initiativrik, nyfiken och motiveras av att se lösningar samt att du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Då frågorna vi får styr vårt arbete samt att vi växlar mellan våra kommunikationskanaler ser vi att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Vidare är du lugn och stabil i stressade situationer och kan behålla ett realistiskt synsätt och därigenom fokusera på rätt saker. 

Kontaktperson:

Petra Johansson, Gruppledare, 013- 26 25 96, petra.johansson@linkoping.se

Helena Lundvik, Enhetschef, 013-20 59 47, helena.lundvik@linkoping.se

Marie Eriksson, HR-konsult, 013-206925, Marie.A.Eriksson2@linkoping.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013- 20 78 54

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40, britt-marie.sandstrom@linkoping.se

Johanna Jungeklint, Facklig företrädare DIK, 013-206096, johanna.jungeklint@linkoping.se

Dela detta jobb

Samhällsvägledare till Kontakt Linköping

Linköpings kommun