saljjobb.se

Senior affärsstrateg

Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-08

Ansök nu

Senior affärsstrateg

Vi söker dig som vill projektleda de största studierna inför upphandlingar nu och i framtiden, samt vårda relationen till våra intressenter för att utveckla bättre affärer genom tydlig strategisk inriktning.

Om tjänsten

I rollen som affärsstrateg ser du till att säkerställa effektiva modeller och strategier i projekt för att jobba mot våra övergripande mål och skapa förutsättningar för lyckade upphandlingar och avtal. Du ansvarar för strategiska utvärderingar och aktiv utveckling av trafikaffärer via beredningsgrupp och trafikråd. Uppdraget innebär också att ständigt utveckla metod och arbetssätt i trafikaffärsprocessen för att säkerställa förankring, utbildning, mognadsgrad och efterlevnad av tagna beslut från tidig studiefas till kontraktavslut.

 Du får bland annat jobba med att:

 • leda arbetet med studier inför kommande trafikaffärer i nära samverkan med övriga organisationen

 • säkerställa att det finns en helhetssyn över trafikaffären genom hela livscykeln och ansvara för igångsättande av projekt enligt trafikupphandlingsplanen

 • ansvara för att identifiera och bereda strategiska och affärsmässiga frågeställningar kopplat till trafikaffärsarbetet och kommande upphandlingar

 • bidra i arbete med  att utveckla och uppdatera affärsstrategin, riktlinjerna för trafikaffärer, bygg- och anläggningsprojekt och inköp

 • vara föredragande för beredningsgrupp, trafikråd och TFLG avseende trafikaffärer.

Vi tror att du med din positiva inställning och ditt engagemang kommer att bidra till trafikaffärsprocessens utveckling och en god stämning inom sektionen.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Du har högskoleexamen inom ekonomi, juridik eller som ingenjör och minst 5 års erfarenhet av strategi-, affärs- och verksamhetsutveckling. Du imponerar på oss med din affärsmässighet, din kundfokus och helhetssyn. Vi tror vidare att du är samarbetsvillig och har en god problemlösningsförmåga.

Vidare har du:

 • erfarenhet av att leda och utveckla arbete med affärsmodeller, affärsupphandling och komplexa strategiska frågeställningar

 • erfarenhet av projektledning, leverantörssamverkan, ekonomiuppföljning, juridik samt verksamhetsplanering och utveckling

 • djupa kunskaper i Officepaketet

 • flytande svenska och engelska i tal och skrift

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Telmander, tfn 08-686 33 82. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-686 36 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 8:e mars. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Dela detta jobb

Senior affärsstrateg

Trafikförvaltningen, Region Stockholm