saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Till vår enhet Inhouse på Kommunikationsavdelningen söker vi nu en Social Media Manager med fokus på innehållsproduktion.

Företag Systembolaget
Ort
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Till vår enhet Inhouse på Kommunikationsavdelningen söker vi nu en Social Media Manager med fokus på innehållsproduktion.

Älskar du att skapa content och har ett genuint intresse för och kan navigera i det digitala kommunikationslandskapet? Har du dessutom erfarenheter från att stärka organisationers varumärke och uppsatta effekter genom att attrahera, engagera och behålla publik i sociala kanaler? Härligt! Då kan rollen som Social Media Manager hos oss var rätt för dig!

Vi söker nu en Social Media Manager med fokus på innehållsproduktion till vår enhet Inhouse.

Om rollen  
Som Social Media Manager med fokus på innehållsproduktion ansvarar du för att Systembolaget har relevanta och aktuella inlägg i våra sociala kanaler som stärker vårt varumärke. Du arbetar operativt och proaktivt med att utveckla och producera innehållet i våra kanaler för att öka räckvidd och engagemang.  Du säkrar också att Systembolaget har aktuell kunskap om de sociala plattformarna vi verkar i liksom nya tekniker, trender och plattformar. En viss del av din tid kommer du att producera innehåll till andra digitala kanaler som webb och digitala skärmar i butik.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Planera, ideégenerera och koordinera innehåll utifrån Systembolagets kommunikationsplan och aktuella händelser som uppstår under året både inom företaget och i omvärlden.   
  • Själv och tillsammans med andra skapa intressant och engagerande innehåll genom copy, bild och enklare rörligt material som följer våra riktlinjer och ger önskad effekt. 
  • Löpande följa upp organisk spridning och utifrån insikter arbeta för att öka engagemang och räckvidd. 
  • Omvärldsbevaka trender, funktioner och algoritmer främst i de plattformar vi verkar.  
  • Superanvändare i de plattformar vi verkar i för att skapa och publicera/redigera innehåll till sociala kanaler. 
  • Bistå med produktion av innehåll till andra digitala kanaler som exempelvis digitala skärmar i butik och våra webbplatser. 

Du ingår i gruppen Innehåll & Kreation på vår enheten Inhouse på Kommunikationsavdelningen och du rapporterar till Gruppchef Innehåll & kreation. Du blir en av två Social Media Managers och tillsammans med tvärfunktionella team bidrar du till att nå uppsatta mål och effekter i Systembolagets strategiska plan. 

Din bakgrund
Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet gärna från likande verksamhet och/eller byrå. Du har relevant utbildning inom sociala medier motsvarande minst två års eftergymnasial utbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i rollen har du beprövad erfarenhet av att skapa och ta fram värdeskapande copy, bild och enklare rörligt material till rätt kvalité utifrån kanal och målgrupper. Du har erfarenhet av att utifrån uppsatta mål stärka organisationers varumärke genom att attrahera, engagera och behålla publik i sociala kanaler. Du har hög digital kompetens samt kunskaper om nätkultur, social listening och kommunikation i sociala medier.

Du har goda kunskaper av verktyg som exempelvis Hootsuite, Falcon, Business Manager, Ads Manager, Campaign Manager men även program som Photoshop, Adobe Premiere Pro, Google Analytics och Office365.  Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Önskvärt att du har erfarenhet från kundnära verksamheter. 

Mer om dig 
Du är en utpräglad lagspelare som trivs med att arbeta tvärfunktionellt. Du är intresserad av omvärlden och har koll på såväl trender och nyheter som intressanta verktyg och ny teknik och se hur vi kan använda nya möjligheter och tekniker i vår kommunikation. Du ser och kan pedagogiskt förklara för kollegor hur sociala medier och dess funktioner kan användas för att skapa värde. Som person är du nyfiken och nytänkande och kan paketera dina kreativa idéer till användbara lösningar.  Du förstår också vikten av att följa riktlinjer, tonalitet och grafisk profil utan att känna dig begränsad av det.  

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt och sympatiserar med Systembolagets värderingar och uppdrag. I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om din utveckling på Systembolaget
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Ansökan
Låter det intressant? Välkommen med din ansök så snart som möjligt, dock senast den 5 december 2021. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Du kan förvänta dig en återkoppling från oss senast vecka 50/51. I din ansökan ber vi dig inkludera CV. I ansökningsformuläret kommer du även få svara på ett antal frågor om din kompetens för rollen och om vad som lockar dig.

Vårt mål är att spegla samhället och vi värderar en mångfald av kompetens. Om du har erfarenheter du tror kan bidra till att bredda mångfalden i verksamheten så berätta gärna om det i din ansökan.

Kontakt
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Forsling, Gruppchef Innehåll och kreation på 070-2127195 eller Heléne Hård af Segerstad, rekryteringsansvarig på 070-3364602.

______________________________________________________________________

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se omsystembolaget.se

 

Dela detta jobb

Logga
Till vår enhet Inhouse på Kommunikationsavdelningen söker vi nu en Social Media Manager med fokus på innehållsproduktion.

Systembolaget