saljjobb.se

Vi söker en Utesäljare för elinstallationsföretag till Region Öst

Företag Elektroskandia
Ort
Utgår

2021-04-30

Ansök nu

Vi söker en Utesäljare för elinstallationsföretag till Region Öst

Vill du bli en del av en arbetsplats där vi värdesätter olikheter och lägger ett stort fokus på utveckling? Inom Elektroskandia arbetar ett gäng individer med olika styrkor och kvaliteter. Vi drivs av mottot att det är tillsammans vi blir bättre på det vi gör. Håller du med oss? Välkommen in med din ansökan redan idag!

Ort: Norrköping Anställningsform: Tillsvidareanställning

För att ytterligare stärka vår position på marknaden rekryterar vi nu en Utesäljare till Region Öst. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.
För oss på Elektroskandia är hållbarhet, kvalitet och miljö gemensamma hörnpelare i allt arbete. Vi jobbar med ständiga förbättringar för att alltid kunna leverera rätt varor och tjänster, vid rätt tidpunkt, till rätt plats och med minsta möjliga miljöpåverkan – i alla led.
Vår vision är att vara en förebild på den marknad vi verkar – “La référence” och för att nå dit behöver vi engagerade, kompetenta och positiva medarbetare.

Vi erbjuder dig
Att få arbeta inom en global koncern där vi satsar på hållbara och långsiktiga lösningar så att vår bransch är med och bidrar till en bättre värld. Vi har styrkan i vår globala räckvidd genom Sonepar men också i lagandan och den familjära känslan inom Elektroskandia. Hos oss kan du utvecklas i din roll, med dina kollegor och med vårt företag.

Arbetsuppgifter
Vi på Elektroskandia erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete i ett positivt gäng med utrymme för egna initiativ och goda utvecklingsmöjligheter. Hos oss vill vi att du kontinuerligt utvecklas dels genom egen insats och dels genom våra interna utbildningsmöjligheter. Som enskild individ har man stor påverkan på beslut som tas inom företaget. Vi arbetar under stort eget ansvar där vad laget tillsammans presterar är viktigt.

Som Utesäljare ansvarar du för eget kundteam, med runt 60-80 kunder, till största delen elinstallatörsföretag i olika storlekar, där du ska genomföra planerade, strukturerade och effektiva kundbesök både hos nya och befintliga kunder. I gruppen du tillhör, har du 3 utesäljarkollegor och du rapporterar direkt till regionchefen.
Att vara ute och träffa kunder i regionen tycker du är roligt, speciellt i kombination med att skapa och slutföra många bra affärer. Geografiska området för regionen är från Katrineholm ner till Västervik.

Målsättningen är att du skall skapa nya avtal samt utveckla och bredda försäljningen mot våra befintliga kunder. Du gör det genom personliga besök hos våra kunder. Tillsammans med tekniska innesäljare och andra stödfunktioner som marknadsavdelning och logistikavdelning ansvarar du även för att hitta den bästa lösningen för kunden som gör att vår kund i sin tur får en konkurrensfördel/effektivisering. Uthållighet och förmåga att verkligen komma i mål med kunden urskiljer dig som säljare.

I din roll som Utesäljare är du personen som förmedlar hela vår produktportfölj inklusive tjänster till kunderna.

Vi söker dig som
Vi söker dig med gymnasiekompetens kanske med inriktning mot elteknik eller motsvarande erfarenheter som vi bedömer likvärdig. Högre utbildning kan vara intressant. Vi ser att du har några års erfarenhet av försäljning och från liknande branscher och arbetsuppgifter.

För att du skall lyckas i rollen, krävs det att du är bra på att bygga relationer, ansvarsfull, bra på att samarbeta, och har stort driv att ta nya affärer. Du måste brinna för uppgiften och ha en inre drivkraft att vilja göra affärer. Uthållighet, social kompetens och kommunikationsförmåga ger dig bra förutsättningar att lyckas.

Körkort B är ett krav.

Ansökan
I våra rekryteringar arbetar vi med ett löpande urval vilket innebär att vi löpande går igenom ansökningar och bjuder in till intervjuer. Tjänsten kan därför komma att tillsättas före ansökningstiden löper ut. Inför anställning hos oss genomför vi en bakgrundskontroll. Sista dagen att ansöka är 20210430.

Har du frågor angående tjänsten eller vill veta mer om Elektroskandia är du varmt välkommen att kontakta Lars Alkelin, Regionchef Region Öst tfn. 011-21 76 11 eller via e-mail: lars.alkelin@elektroskandia.se  

Facklig kontaktperson för Unionen är Patrik Bäckström, 040-385113

Elektroskandia Sverige AB är en del av Sonepar-koncernen som idag är världens största och ledande elgrossist. Vi marknadsför och säljer elmateriel och systemlösningar till en bred och diversifierad kundbas inom teknikområdena kraft/automation, tele/data, säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter.  Vi äger varumärkena Cylinda och Cardi.

Dela detta jobb

Vi söker en Utesäljare för elinstallationsföretag till Region Öst

Elektroskandia