saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kriminalvården

Kriminalvården har 47 anstalter från Ystad till Haparanda. Intagna anländer till och lämnar anstalter alla dagar. De flyttas mellan olika anstalter. Säkerhet är grundläggande och ett skäl till att Internet är inte tillgängligt för intagna. Målgruppen är heterogen; från 18 år och uppåt, med allt från ingen fullföljd utbildning alls till högskoleutbildning, många med läs- och skrivsvårigheter och/eller koncentrationssvårigheter. Verkställighetstiden skiftar från några veckor till livstid. 

Vuxenutbildning

Här krävs en flexibel och sammanhållen organisation där individualisering är nyckelordet. Kriminalvården har skapat en nationell struktur med Lärcentrum på alla anstalter. Där arbetar anställda, behöriga lärare. En rektor i var och en av de sex regionerna ansvarar för personal och verksamhet. Utbildade studie- och yrkesvägledare är en viktig resurs som finns centralt och är till för alla intagna via telefon/intranät. Hela verksamheten är samlad i sektionen för vuxenutbildningen och har en ledningsgrupp bestående av chefen för sektionen och rektorerna. Samverkan med övrig verksamhet är viktig för att varje klient ska kunna ha en så individanpassad planering för sin tid i Kriminalvården som möjligt.

Individualisering

Läraren är den enskildes stöd i lärandet och har en nyckelposition när de studerande rör sig i systemet. Man kan inleda en kurs lokalt men fortsätta med kontakten på distans eller tvärtom. En studerande har samma lärare kursen igenom. Varje lärare är placerad vid ett Lärcentrum och är därifrån ett stöd i sina ämnen för studerande i hela landet. Läraren fungerar också som pedagogiskt stöd för dem på det egna Lärcentret, vilka har ämnesläraren på distans. Lärcentrum är en studiemiljö bemannad med lärare, men man har inte lektioner utan utbildningen är helt individualiserad, både till innehåll, studietakt och lärarstöd. Alla har individuella studieplaner. 

Skolverket och Skolinspektionen

Lärare med olika ämnesinriktningar bidrar till ett stort utbud av kurser, allt enligt Skolverkets styrdokument för vuxenutbildning. Kriminalvården har betygsrätt enligt förordning och står under Skolinspektionens tillsyn. 

Bransch

Kriminalvård

Anställda

10 000

Huvudkontor

Norrköping

Adress

Slottsgatan 78, 601 80

Webbplats

language

Vad säger våra medarbetare?

Maj-Britt Holmberg

Vård- och Omsorgslärare

Ingvar Ededal       

Gymnasielärare i Historia och Samhällskunskap

Anna Juel

Naturkunskap- och Biologilärare

"Det mest intressanta med mitt jobb är att få träffa vuxna människor som entusiastiskt kastar sig in i den krångliga terminologin kring den mänskliga kroppen, få se de uppspärrade ögonen när man lär sig något nytt om etiska regler, och sist men inte minst den strålande glädjen att få ett betyg i sin hand som en bekräftelse på den nya kunskap man förvärvat. Allt detta gör mig stolt och motiverad att lägga hela min själ i detta jobb."

"Som lärare inom kriminalvården är jag en del av en större sammanhang, som strävar mot att stärka människors kompetens, självinsikt och självförtroende, något som vi i kriminalvården har valt att kalla: Bättre ut! Mitt arbete går ut på att i samarbete med den studerande och för dennes skull hitta vägar till kunskap och kompetensutveckling, som öppnar möjligheter för ett icke kriminellt liv. Jag har den stora förmånen att få verka i ett sammanhang som är motiverande, inspirerande, utmanande och glädjefullt." 
 

"Jag var relativt nyexaminerad lärare när jag påbörjade min tjänst inom Klientutbildningen och jag tycker att det är en bra start inom yrket. Jag får verkligen möjlighet att individanpassa mina kurser och känna på hur det är att arbeta både på distans och lokalt samt handleda de som studerar andra ämnen. Att hjälpa de studerande komma i mål i sina kurser och vara med och bygga upp eller bättre på deras självkänsla gällande studier är otroligt givande. Jag har haft fler intressanta diskussioner kring olika begrepp inom naturvetenskapen om t ex hållbar utveckling, naturligt urval och växthuseffekten." 
 

Missa inga jobb från Kriminalvården

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor