saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

SCB - Statistiska centralbyrån

Vill du ha ett samhällsnyttigt jobb med goda utvecklingsmöjligheter? På SCB finns intressanta arbetsuppgifter kopplade till vårt uppdrag att producera statistik.

Vi tar bland annat fram statistik på uppdrag av regeringen och andra myndigheter. Resultatet av vårt arbete används varje dag i samhället som underlag vid beslutsfattande, debatt och forskning. Exempel på statistik som kommer från oss är Bruttonationalprodukten (BNP) och Konsumentprisindex (KPI).

Vi är cirka 1 200 medarbetare som arbetar i Stockholm och Örebro. De flesta av våra medarbetare arbetar med statistikproduktion. För att göra det kan huvudinriktningen på din akademiska examen vara nationalekonomi/företagsekonomi eller något annat samhällsvetenskapligt ämne, beroende på vilket område du vill arbeta inom. Du ska dessutom ha läst minst 60 högskolepoäng i ämnet statistik.

I Örebro finns vår it-avdelning med cirka 130 medarbetare. Hit söker vi dig som har en akademisk utbildning inom till exempel systemutveckling, eller kompetens inom arkitektur, kravanalys och test.

Utvecklingsmöjligheter
På SCB har du stora möjligheter att få pröva nya arbetsuppgifter, antingen genom att söka interna tjänster eller genom att ta dig an nya projekt/uppdrag. Vi satsar mycket på kompetensutveckling och har bland annat ett eget ledarskapsprogram för blivande chefer. Du får bygga eller jobba med it-system i framkant. Det finns också goda möjligheter att åka på internationella uppdrag.

Bransch

Myndighet

Anställda

1 200

Huvudkontor

Örebro

Adress

Klostergatan 23, 703 61

Webbplats

language

Sociala medier

Missa inga jobb från SCB - Statistiska centralbyrån

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor