saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Så hittar du din inre motivation som säljare

En avgörande framgångsfaktor i säljaryrket är förmågan att kunna motivera och att kunna plocka fram din inre motivation när du står inför en uppförsbacke.

Undvik misstaget att tappa motivationen och släppa kunden när kontraktet är undertecknat och affären är i hamn. Prova istället ett annat förhållningssätt, satsa på att vårda och uppmärksamma kunden även när affären är säkrad. Det kan leda till mervärden och gör att kunden känner sig omhändertagen snarare än bortglömd så snart du ”Fått det du ville ha”. Tänk på att det ofta kräver betydligt mer resurser att ständigt leta nya kunder än att lägga tid på att våda dina befintliga kundkontakter.

För att hitta sin inre drivkraft och motivation som säljare så är en grundläggande tävlingsinstinkt till stor hjälp. Framgångsrik försäljning handlar till stor del om att överträffa sina egna prestationer och att ständigt sträva mot nästa mål, nästa nivå. För att du ska kunna peppa dig själv till nya resultat varje dag gäller det att inte fastna och älta dina misslyckanden och dåliga dagar.

Nöj dig istället med att reflektera över vad som gick snett och fundera på vad du kan ta med dig från en misslyckad situation för att kunna finslipa din säljteknik. När du reflekterat en stund och kommit fram till vad du kan lära dig av just det misslyckandet är det dags att kavla upp ärmarna och gå vidare.