saljjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Saljjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säljare särskilt stressade

Stress har blivit ett ord som präglar hela vår samtid. Säljare som ofta har kniven mot strupen och ständig press på att prestera anses ofta speciellt stressade.

Stressinstitutet talar om kontroll som en aspekt som är direkt kopplad till säljarens hälsa! Telefonsäljare, exempelvis, har höga krav på sig, som exempelvis att ringa ett visst antal samtal under en viss tid. Att vara i total beroendeställning till någon är inte heller något som har en lugnande effekt på en anställd.

Att försöka ta så mycket kontroll som möjligt över sin arbetssituation är nyckeln till att minska på sin stress i den mån man kan som underhuggare. Dels måste man känna igen sina egna symptom och att känna igen dem så snart som de uppstår, vilket kan vara både fysiskt och psykiskt.

Många får problem med magen och andra med sömnen, och många får problem att koncentrera sig. Ett konstruktivt sätt att underlätta stressen är att göra listor på vad som ska göras under dagen, i förväg och hålla sig till den. Har man problem med något hos en kollega - som att han eller hon alltid är sen - eller bara att kommunikationen inte stämmer bör man konfronteras med problemet snarast så det inte blir värre!